Thuis op Texel

Kom Thuis op Texel! Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland, belichaamt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, ontspanning en avontuur. Verken kilometers aan prachtige stranden, waar de zee continu het landschap vormt en zeldzame vogels overvliegen. De karakteristieke vuurtoren bij De Cocksdorp biedt een panoramisch uitzicht over het eiland en de Noordzee. Texel is een paradijs voor natuurliefhebbers met uitgestrekte duinen, bossen en polders die wachten om ontdekt te worden per fiets of te voet. Proef lokale lekkernijen, zoals Texels lamsvlees en schapenkaas, in gezellige dorpen met charmante winkels en restaurants. Bezoek Ecomare voor een kijkje in de maritieme wereld van de Wadden en ontmoet zeehonden. Het eiland bruist van activiteiten, van kitesurfen tot zeehengelen en paardrijden langs de branding. Texel biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring, waar rust en avontuur hand in hand gaan te midden van adembenemende natuur.

De kop van Texel met vuurtoten

Zodra je op de boot stapt in Den Helder naar Texel start je vakantie. Texel is een geweldig eiland om te bezoeken. Je komt Thuis op Texel. Omdat Texel het grootste Waddeneiland van Nederland is, is er ook relatief veel te doen en te beleven. Het eiland is ca 8 km breed en 20 km lang en heeft ca 30 km strand. Texel kan het hele jaar door bezocht worden. 

Er is veel te doen en te beleven op Texel: in de  natuur, lekker sportief, ontspannen of cultuur.  Vrijwel al deze activiteiten hebben we zelf gedaan. We kunnen je dus goed adviseren. We vervelen ons zelf nooit op Texel.

Een paar suggesties:

Winkels en Markten

Winkelen op Texel doe je in Den Burg waar op maandag een markt is. Ook De Koog en Oudeschild zijn  heel geschikt om leuke winkeltjes te bekijken. Uitgaan doe je in De Koog.

En na al die activiteiten kom je heerlijk thuis op Texel bij TexelThuis. Geniet van de tuin, de open haard of glas wijn op bank. Hierbij wat foto’s van Texel.